Slovenská kapustnica „babiččina“

82
- reklama -

Suroviny
6 porcí

500 g kysaného zelí
2-3 klobásy (libovější)
5 hrstí sušených hub
1 velký rajský protlak
1 velká cibule
1 kelímek 31-33% smetany
lžička mleté sladké papriky
lžička kmínu
3 bobkové listy
3 kuličky nového koření
1/2 kostky masoxu
pepř
sůl
asi 2 litry vody
polohrubá mouka + voda na zahuštění (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a všechny ingredience, kromě klobásy a smetany, zalijeme vroucí vodou. Dusíme asi 30 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec přidáme klobásy nakrájené na kolečka, postupně přidáváme smetanu a krátce povaříme.

  3. Polévka je lepší hustší, můžeme ji zahustit asi dvěma lžícemi polohrubé mouky smíchané s vlažnou vodou. Dosolíme a dopepříme.

Poznámka od kuchařky

Polévka je lepší uleželá, většinou ji vařím den dopředu, ale samozřejmě neodoláme a vezmeme si ji hned po dovaření 🙂