
Suroviny
6-8 porcí
- 800 g vepřových slezinek
- 150 g gazdovské slaniny
- 400 g hlívy ústřičné(2 krabičky)
- 1 cibule
- 4 bobkové listy
- 2 kl celého kmínu
- 1 kl pálivé papriky
- 1 balení Gustoso-Fix goulash
- 2 pl oleje
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Slezinky opláchneme, zbavíme zbytků bránice a nakrájíme na širší nudličky.
-
Očištěnou hlívu nakrájíme na širší plátky, cibuli a slaninu nakrájíme na větší kostičky.
-
Do hrnce na rozehřátý olej vložíme slaninu společně s cibulí a kmínem a 5 minut restujeme. Přidáme hlívu, zamícháme, přidáme papriku, slezinky a promícháváme, až se zatáhnou-dostanou našedlou barvu. Vše podlijeme 2 dl horké vody, přidáme bobkové listy, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme 25 minut na mírném plameni. Poté hrnec odstavíme, ochladíme a otevřeme.
-
Ve 3 dl studené vody rozmícháme Fix goulash, vlijeme do povařené slezinkové směsi a na mírném plameni již bez pokličky a za občasného zamíchání provařujeme ještě 10 minut.
-
Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s pečivem, nebo houskovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Nemáme-li Fix goulas(Kaufalnd-odd.polévek v sáčku)postačí rozmíchat ve 3dl studené vody 3pl hladké mouky+1pl sladké papriky a také provařit 10minut. Pokud by nám gulášek trochu zhoustnul, můžeme malinko naředit převařenou horkou vodou.