- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 1 slepice
- 10 dkg kureci jatra
- 2 dcl sucheho bileho vina
- spetka safranu
- 1/2 pytliku kulicek pepre
- sul
- vegeta
- lzice vinneho octa (nebo ryzoveho)
- rapikaty celer
- mrkev
- petrzel
- celer
- snitka libecku
- celer (zelena nat)
- petrzel (zelena nat)
- strouzek cesneku
- 1 cibule (i se slupkou)
- kousek porku
- 1/2 rajcete
Postup přípravy receptu
-
Maso a zeleninu nandáme do pekáčku a pečeme v troubě na vyšší vykon cca pul hodiny. Poté vše i s výpekem vložíme do hrnce, přidáme víno a koření a na malém plameni vaříme cca 5 hodin.
-
Polévku zcedíme a maso a zeleninu dáme kočce :D. Po tak dlouhém vaření na nich nezůstalo dobrého nic.
-
Čerstvou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrajíme na malé kousky a dáme vařit do zcezeného vývaru a povaříme pár minut do měkka. Ozdobíme čerstvou petrželkou. Jíme vařící, čicháme nádhernou vůni, relaxujeme a léčíme si duši.
Kuchařka: aachje