
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg chlazených slepičích nohou s pařáty (dovoz Maďarsko)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 bulvy celeru
- 4x nové koření
- 2x bobkový list
- 4x celý pepř
- 1 cibule
- nudle
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slepičí nohy s pařáty pořádně očistíme.
-
Vložíme do hrnce se studenou vodou a vývar táhneme pomalu k bodu varu.
-
Jak se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji průběžně odstraňujeme.
-
Jakmile se již všechna bílkovina vysrážela, vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme.
-
Dále vaříme tak, že vývar jen probublává v nezakrytém hrnci.
-
Asi po dvou hodinách vývar scedíme a vyvařené nohy s pařáty vyhodíme.
-
Do čistého scezeného vývaru vložíme nakrájenou mrkev, nudle a knedlíčky dle chuti (upřednostňuji játrové).
-
Pomalu vaříme do změknutí knedlíčků a nudlí a podáváme.
Poznámka od kuchařky
„halloween soup“ 🙂
Kolagenu hodně, příště to použiju na drůbeží tlačenku nebo aspik 🙂
Kuchař: Colombo65









