
- reklama -
Suroviny
- 1 velké stehno ze slepice
- 3 větší mrkve
- 1 velký pastiňák
- pórek
- olivový olej/máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Během vaření je třeba vodu hlídat a případně dolévat, aby byla slepice neustále ponořená. Poté slepici vytáhneme, maso obereme z kostí a pokrájíme. Vývar nevyléváme.
-
Pórek nakrájíme na půlkolečka. Mrkev a pastiňák očistíme a nastrouháme najemno.
-
V kastrolu rozehřejeme máslo/olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme mrkev s pastiňákem, osolíme a zalijeme vývarem, ve kterém se vařila slepice.
-
Necháme cca 10-15 minut podusit. Přidáme pokrájené slepičí maso a ještě několik minut podusíme spolu.
-
Podáváme nejlépe s bramborami.
Poznámka od kuchařky
Slepici je dobré uvařit doměkka, kdyby nebyla úplně měkká, je třeba ji ještě dusit, aby nebyla tuhá.
Kuchařka: Johanka128