Slepice na paprice

91
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 slepice
mrkev
celer
pórek nebo cibule
česnek
kapusta
květák
sůl
pepř
Na omáčku:
cibule
olej
sladká paprika
hladká mouka
sladká smetana
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slepici očistíme a vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a přidáme očištěnou zeleninu.

  2. Slepici uvaříme do měkka, já vařím v papiňáku skoro 1,5 hodiny, záleží na slepici.

  3. Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji nebo sádle, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem ze slepice, zahustíme rozmíchanou hladkou moukou ve vodě nebo studeném vývaru a povaříme asi 10 – 15 minut. Dosolíme a přidáme sladkou smetanu na zjemnění.

  4. Omáčka se může i rozmixovat, chuť je pak díky rozmixované cibuli výraznější.

  5. Přidáme naporcované maso a můžeme podávat s knedlíkem, těstovinama nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Je to vlastně klasické cosi na paprice – jako kuře, králík, vepřové.

Já ale dávám maso vařit jako na vývar i se zeleninou, přijde mi pak omáčka silnější a chutnější a hlavně mi zbyde aspoň trochu slepčího vývaru, který miluju.