
- reklama -
Suroviny
- 500 g mleté vepřové plece
- 100 g smetany 33 % (půl kelímku)
- 80 g sýru typu Hermelín (menší balení)
- 100 g sýru Eidam, Gouda
- sůl
- pepř
- špetka pálivé papriky
- petrželka (nemusí být)
- —
- mouka
- vejce
- strouhanka (nejlépe ze dvou dnů starých rohlíků)
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixerem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě-tři hodiny.
-
Oba druhy sýru nakrájíme na drobné kostičky. Přimícháme do masa a případně dochutíme. Tvoříme ploché řízky, uprostřed trochu tenčí. Smažením se vyrovnají.
-
Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Kuchařka: mika59