Šlehaný vepřový řízek se smetanou a sýrem

80
- reklama -

Suroviny

500 g mleté vepřové plece
100 g smetany 33 % (půl kelímku)
80 g sýru typu Hermelín (menší balení)
100 g sýru Eidam, Gouda
sůl
pepř
špetka pálivé papriky
petrželka (nemusí být)
mouka
vejce
strouhanka (nejlépe ze dvou dnů starých rohlíků)
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixerem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě-tři hodiny.

  2. Oba druhy sýru nakrájíme na drobné kostičky. Přimícháme do masa a případně dochutíme. Tvoříme ploché řízky, uprostřed trochu tenčí. Smažením se vyrovnají.

  3. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.