- reklama -
Suroviny
individuální
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g krupicového cukru
- 100 ml rozpuštěného másla
- 150 ml 33% smetany na šlehání
- 1 vejce
- ½ sáčku prášku do pečiva
- z ½ citronu nastrouhaná kůra
- 4 lžíce strouhaného kokosu
- 400 g bobulek rybízu nebo jiného ovoce
- (forma na pečení 22 x 32cm)
Postup přípravy receptu
-
Troubu dáme předehřát na 170°C. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem (nebo ji vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem).
-
Mouku promícháme s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.
-
Vejce, cukr a máslo ušleháme do husté pěny. Přidáme smetanu, připravenou mouku, vše promícháme a nalijeme do formy.
-
Těsto stejnoměrně posypeme kokosem a poté rybízem. Pečeme přibližně 50 minut, každý podle typu své trouby.
-
Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta, jestli máme upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, je buchta upečená.
Kuchařka: Anna Kocikova