
- reklama -
Suroviny
- 1 šlehačka – (200 ml)
- 1 vejce
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička citrónové kůry
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Višňová marmeláda
- citrónová poleva:
- moučkový cukr + citrónová sťáva
- čokoláda (hoblinky na zdobení)
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme do husté pěny s cukrem. Potom přidáme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Formu srnčího hřbetu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě.
-
Upečená a vychladnutá moučník rozkrojíme, potřeme marmeládou a zdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Já jsem zdobila citrónovou polevou a čokoládovými hoblinami.
Kuchařka: hanahcotton