Šlehačkový srnčí hřbet

106
- reklama -

Suroviny

1 šlehačka – (200 ml)
1 vejce
1/2 hrnku moučkového cukru
1 lžička citrónové kůry
1,5 hrnku hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Višňová marmeláda
citrónová poleva:
moučkový cukr + citrónová sťáva
čokoláda (hoblinky na zdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme do husté pěny s cukrem. Potom přidáme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Formu srnčího hřbetu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě.


    Zobrazit celý recept

  2. Upečená a vychladnutá moučník rozkrojíme, potřeme marmeládou a zdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Já jsem zdobila citrónovou polevou a čokoládovými hoblinami.