
- reklama -
Suroviny
- 1 šlehačka 200 g 30%
- 250 g Hery
- 400 g hladké mouky
- 1 tvaroh ve fólii
- 1 vejce
- 2 – 3 lžíce krupicového cukru
- 50 g sušených brusinek (proslazených)
Postup přípravy receptu
-
Ze šlehačky, Hery a mouky vypracujeme těsto, které na mírně pomoučněném vále tence vyválíme. Radýlkem nakrájíme na malé čtverce, doprostřed dáme lžičku tvarohu vymíchaného s vejcem, cukrem a brusinkami. Rohy těsta přeložíme přes sebe.
-
Ukládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200°C asi 20 minut.
-
Mírně vychladlé bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.
Poznámka od kuchařky
Těsto jsem krájela na čtverce 6×6 cm a je jich 80 kusů.
Kuchařka: JanaB1