- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce majonézy
- 100 ml mléka
- 2 žloutky
- kostka droždí
- 80 g cukru
- vanilkový cukr
- lžíce rumu
- sůl
- Náplň:
- 500 g tvarohu
- cukr
- žloutek
- citronová kůra
- rozinky
- Drobenka:
- 100 g hladké mouky
- 80 g cukru
- 80 g másla
- vejce na potření koláčků
- máslo
- rum na hotové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.
-
Spojíme s moukou, zbytkem přísad a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.
-
Mezitím smícháme náplň a uděláme drobenku.
-
Vykynuté těsto odebíráme lžící kousky, které plníme náplní.
-
Klademe na plech, do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku.
-
Pečeme na 190 °C do růžova.
-
Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.
Kuchařka: mika59