Šlehačkové koláčky

179
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
3 lžíce majonézy
100 ml mléka
2 žloutky
kostka droždí
80 g cukru
vanilkový cukr
lžíce rumu
sůl
Náplň:
500 g tvarohu
cukr
žloutek
citronová kůra
rozinky
Drobenka:
100 g hladké mouky
80 g cukru
80 g másla
vejce na potření koláčků
máslo
rum na hotové koláčky

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.


    Zobrazit celý recept

  2. Spojíme s moukou, zbytkem přísad a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  3. Mezitím smícháme náplň a uděláme drobenku.

  4. Vykynuté těsto odebíráme lžící kousky, které plníme náplní.

  5. Klademe na plech, do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku.

  6. Pečeme na 190 °C do růžova.

  7. Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.