Šlehačková bublanina v jahodovém pudingovém županu

59
- reklama -

Suroviny
Celý plech. dle každého

4 vejce
250 g cukru krupice
250 ml smetany ke šlehání
250 ml hladké mouky
300 g rebarbory
400 ml šťáva z ovoce
voda
1-2 jahodové pudinky
cukr na ochucení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.
    Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.

  2. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.

  3. Těsto pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 35 minut.

  4. Pak si uvaříme puding ze šťávy, kterou ovoce zatím pustilo a na vychladlý moučník nalíjeme.

    Moučník pak zdobíme dle každého z Vás.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem hotovou bublaninu a zbyla mi pěkná šťávička, tak jsem ji dolila vodou a udělala jsem z ní jahodový puding. Tak jednou bublanina dnes trochu jinak. Když moučník dáme chladit do lednice, je pak chutný a osvěžující. Mám ale malou troubu a malý plech, ták je bublanina vyšší…