
- reklama -
Suroviny
Celý plech. dle každého
- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml hladké mouky
- 300 g rebarbory
- 400 ml šťáva z ovoce
- voda
- 1-2 jahodové pudinky
- cukr na ochucení
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.
Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. -
Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.
-
Těsto pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 35 minut.
-
Pak si uvaříme puding ze šťávy, kterou ovoce zatím pustilo a na vychladlý moučník nalíjeme.
Moučník pak zdobíme dle každého z Vás.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem hotovou bublaninu a zbyla mi pěkná šťávička, tak jsem ji dolila vodou a udělala jsem z ní jahodový puding. Tak jednou bublanina dnes trochu jinak. Když moučník dáme chladit do lednice, je pak chutný a osvěžující. Mám ale malou troubu a malý plech, ták je bublanina vyšší…
Kuchařka: varilamyskakasicku