- reklama -
Suroviny
- kulatý chléb kulatý velký
- kulatý chléb malý
- tvaroh
- majonéza
- želatina
- sůl
- pepř
- různé druhy zeleniny – podle toho, co budeme vyřezávat
- ředkvičky
- ředkev bílá
- červená paprika
- žlutá paprika
- feferonky
- salát
- jahody biondo
- pomeranč
- salát
- okurky
- mrkev
- kyselé okurky
- kukuřičky
- cibulky
- hroznové víno
- černé olivy
- Uzeniny:
- šunka
- Herkules
- Paprikáš
- paštika
- Sýry:
- Eidam
- Korbáčik
- Hermelín
Postup přípravy receptu
-
Oba bochníky chleba zbavíme kůrek, rozřízneme na několik plátů, postupně střídáme náplně a klademe na sebe.
-
Sestavíme takto velký a malý korpus dortu. Malý položíme na velký, celé pomažeme tvarohovou pomazánkou (tvaroh, majonéza, trochu želatiny, sůl, pepř) a pak už zdobíme předem vyřezanými květy a lístky ze zeleniny, růžičky ze salámů, fantazii se meze nekladou.
Kuchařka: alenice