Slávky dušené na víně

69
- reklama -

Suroviny

1 kg slávek
1 + 1 polévkové lžíce másla
4 stroužky česneku
1 cibule
1 svazek pažitky
2 masitá rajčata
0,35 l kvalitního suchého bílého vína
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slávky důkladně vydrhneme hrubou stranou houby na mytí nádobí (novou).

  2. Ve větším hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.

  3. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a vložíme okapané slávky.

  4. Promícháme a zalijeme vínem.

  5. Osolíme, opepříme a hrnec přiklopíme.

  6. Dusíme 5 minut.

  7. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a zbytek nakrájíme na kostičky.

  8. Přidáme do hrnce a ještě 3 minuty dusíme.

  9. Nakonec zjemníme máslem a přidáme pažitku.

  10. Podáváme v hlubokém talíři i s „omáčkou“. Můžeme podávat s bagetkou, nebo jen tak.

Poznámka od kuchařky

Jíme tak, že vezmeme jednu slávku, kterou použijeme jako kleštičky a tou vyndáváme z ostatních maso.