
- reklama -
Suroviny
- 1 kg slávek
- 1 + 1 polévkové lžíce másla
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 svazek pažitky
- 2 masitá rajčata
- 0,35 l kvalitního suchého bílého vína
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Slávky důkladně vydrhneme hrubou stranou houby na mytí nádobí (novou).
-
Ve větším hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
-
Přidáme nadrobno nakrájený česnek a vložíme okapané slávky.
-
Promícháme a zalijeme vínem.
-
Osolíme, opepříme a hrnec přiklopíme.
-
Dusíme 5 minut.
-
Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a zbytek nakrájíme na kostičky.
-
Přidáme do hrnce a ještě 3 minuty dusíme.
-
Nakonec zjemníme máslem a přidáme pažitku.
-
Podáváme v hlubokém talíři i s „omáčkou“. Můžeme podávat s bagetkou, nebo jen tak.
Poznámka od kuchařky
Jíme tak, že vezmeme jednu slávku, kterou použijeme jako kleštičky a tou vyndáváme z ostatních maso.
Kuchař: Dooga