
Suroviny
2 porce
- 150 g těstovin Rigatoni
- 3 lžíce oleje
- 300 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata (větší nebo 1/2 plechovky loupaných a krájených)
- kečup
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- 125 g mozzarelly
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dle návodu uvaříme těstoviny, jen dobu varu zkrátíme asi o 2 minuty, aby byly mírně nedovařené. Pak je scedíme a promícháme se lžící oleje, aby se neslepily.
-
Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme maso a společně opečeme.
-
Pak přidáme koření, utřený česnek a pokrájená spařená a oloupaná rajčata a vaříme asi 15 minut. Já měla rajčata masitá, která měla málo šťávy, proto jsem přidala ještě trochu kečupu.
-
Vhodnou nádobu (při více porcích použijte formu na dort) vymažeme olejem nebo máslem, na dno rozetřeme asi 1 cm masové směsi a do ní natěsno vyskládáme (zapícháme) uvařené těstoviny. Pomůžeme si tím, že nádobu nakloníme, aby nám trubičky nepadaly.
-
Pak zbytek masové směsi nalejeme na těstoviny a na povrchu stěrkou rozetíráme tak dlouho, až se maso dostane do všech dutin. Nakonec na povrch pokrájíme nebo nastrouháme sýr.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut, až zezlátne.
Pokud pečete v dortové formě, nechte ho v ní po upečení asi 15 minut, aby se při vyndavání nepotrhal.
Poznámka od kuchařky
Inspirace : Čarujeme.cz