Slaný půllitr

70
- reklama -

Suroviny

2 toustové chleby
2 velké pařížské saláty
2 pomazánková másla
tavené sýry
česnek
plátkový sýr (45%)
silný párek
salám
zelenina na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. 4 chleby naskládáme do čtverce, obřízneme dle talířku, namažeme pařížským salátem a vrstvíme jednotlivá patra na sebe (přibližně asi 8 pater na sebe, záleží, jak kdo ho chce mít velký).

  2. Boky obmažeme pomazánkou. Na plech rozložíme plátkový sýr, na 3 minuty vložíme do trouby, tím se nám zacelí a potáhneme tím dort.

  3. Nahoru dáme rozdrobený chléb, který nám zbyl z odkrojků, na to nastříkáme cukrářským pytlíkem pomazánku z pomazánkového másla, sýrů, česneku, másla atd.

  4. Pěnu vidličkou mírně rozetřeme a nalepíme pivní etiketu (která šla dobře sloupnout ze sklenice po namočení do horké vody), točený salám, pak připíchneme párátky na dort a dozdobíme zeleninou.