
- reklama -
Suroviny
plech 25×25 cm
- Pevnější kynuté těsto (na chleba, dalamánky):
- 150-160 ml (g) vody
- lžíce oleje
- lžička soli
- lžička cukru
- 70 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
- 70 g pšeničné celozrnné mouky jemně mleté
- 110 g hladké mouky
- 5-6 g droždí
- Dále:
- 4-6 pevnějších rajčat
- lilek
- mozzarella
- Gran Moravia
- bazalka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout.
-
Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak kolečka otřeme, lilek osmažíme na pánvi a odložíme na papírový ubrousek.
Vykynuté těsto rozválíme a vložíme do tukem vymazané formy. -
Poklademe tenkou vrstvou koleček rajčat (volíme rajčata masitá), pak přijde vrstva plátků mozzarelly, na ni rajčata, znovu mozzarella a lilek.
Rajčata vždy sypeme čerstvou trhanou bazalkou. -
Povrch koláče posypeme strouhaným sýrem Gran Moravia a po krátkém kynutí ho upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Další kynuté recepty najdete na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen









