- reklama -
Suroviny
15 porcí
- cca 1 větší hrnek červené čočky
- cca 1/3 hrnku červéných quinoa semínek
- 1 nastrouhaný uzený Bílkoun
- 80-100 g nastrouhaného eidamu
- 4 vejce
- 100 ml mléka
- 80 g rozehřátého másla
- hrst provensálského koření
- 150 g bezlepkové mouky Jizerka
- 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- malá špetka jedlé sody
Postup přípravy receptu
-
Čočku a quinou uvaříme společně v jednom hrnci doměkka, vaří se stejně dlouho. Červenou čočku není třeba předem namáčet, je rychle uvařená.
-
Poté smícháme všechny suché ingredience, ve druhé míse prošleháme ty mokré a nakonec spojíme dohromady. Pečeme cca 45 minut na 160°C (horkovzduch).
Kuchařka: Veryyy