Slaný koláč s quinoou a červenou čočkou

110
- reklama -

Suroviny
15 porcí

cca 1 větší hrnek červené čočky
cca 1/3 hrnku červéných quinoa semínek
1 nastrouhaný uzený Bílkoun
80-100 g nastrouhaného eidamu
4 vejce
100 ml mléka
80 g rozehřátého másla
hrst provensálského koření
150 g bezlepkové mouky Jizerka
1/2 čajové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
malá špetka jedlé sody

Postup přípravy receptu

  1. Čočku a quinou uvaříme společně v jednom hrnci doměkka, vaří se stejně dlouho. Červenou čočku není třeba předem namáčet, je rychle uvařená.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté smícháme všechny suché ingredience, ve druhé míse prošleháme ty mokré a nakonec spojíme dohromady. Pečeme cca 45 minut na 160°C (horkovzduch).