
Suroviny
- Podkladové těsto na 1 koláč do menší remosky:
- 50-70 g vody
- lžíce oleje
- 60 g hladké mouky
- 40 g celozrnné mouky pšeničné
- necelá 1/2 lžička soli
- 3-4 g čerstvého droždí
- Náplň:
- pohanka
- česnek
- cibule
- anglická slanina
- omáčka z loupaných rajčat
- sůl
- olej na pokapání koláče před pečením
Postup přípravy receptu
-
Odměříme si pohanku a do hrnce dáme vařit 2x tolik mírně osolené vody. Do vřící vody pohanku vsypeme, vodu znovu přivedeme k varu, pak ji vypneme a pohanku v tomto hrnci zabalíme do ručníku a necháme v teple asi 20 minut dojít.
-
Na pánvi necháme povolit kostičky anglické, na ní lehce osmahneme cibuli, necháme rozvonět rozetřený česnek a vmícháme pohanku a rajčata. Dosolíme podle chuti.
-
Těsto rozválíme, pokapeme olejem, navršíme pohankovou náplň a koláč upečeme.
-
Doba pečení – snad se trefím, když řeknu 25-35 minut – nějakou dobu se remoska rozehřívá, náplň je sice hotová, ale musí se propéct to těsto pod ní – takže spíš těch 35 minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
Pohanky si vařím víc, zbytek ochutím naslano (smažená cibulka) nebo na sladko (cukr, máslo, skořice) – a rychlá večeře je hotová.