Slaný koláč s mletým masem

161
- reklama -

Suroviny

280 – 290 ml vody
1 lžíce octa
30 g sádla nebo oleje
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
100 g žitné chlebové mouky
2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička cukru
15 g čerstvého droždí
250 g mleté vepřové maso
250 g hovězí mleté maso
olej
1 cibule
sůl
pepř
česnek
2 větší vejce
tvrdý sýr na posypání povrchu

Postup přípravy receptu

  1. Vše vložíme do nádoby pekárny a zvolíme program Těsto nebo zaděláme klasickým způsobem.


    Zobrazit celý recept

  2. Než se nám zpracuje a vykyne, tak orestujeme na oleji nakrájenou cibuli dosklovita, přidáme mleté maso, mícháme a oddělujeme od sebe.

  3. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a maso dusíme doměkka.

  4. Po vychladnutí vmícháme 2 vejce.

  5. Těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme, dáme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe mletým masem, posypeme sýrem a necháme chvíli kynout.

  6. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Do mletého masa se může přidat trochu vařené rýže a taky je možné ho dusit s trochou nakrouhaného hlávkového zelí. U nás je se zelím oblíbený. Můžeme přidat koření dle svých zvyklostí. Tento koláč chutná i s podušenými drůbežími játry, nebo uzeninou, vše se spojí vejci. Fantazii se opravdu meze nekladou :-)). Jí se teplý a chutná po žitné mouce s drceným kmínem trošku „chlebově“.

Další mé recepty najdete tady http://www.merylas.estranky.cz/