
Suroviny
4 porce
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 180 ml mléka
- 100 ml vody
- ½ kostky droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 35 g másla
- 1 vejce
- Náplň:
- 2 pěkná kuřecí prsa
- ½ středně velkého pórku
- 3 dl plnotučného mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička oregana
- 2 lžíce stolního oleje
- 300 g strouhaného sýru Gouda 48%
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr a necháme cca 5 minut kynout.
-
Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, vlažnou vodu, vykynuté droždí. Vše řádně uhněteme do hladkého těsta a necháme cca 30 minut v teple odpočinout.
-
Mezitím prsa nakrájíme zhruba na 2 mm slabé proužky a zprudka osmahneme na pánvi. Přidáme sůl, pepř, bazalku a oregano. Jakmile je maso lehce opečené, přidáme na slabé proužky nakrájený pórek. Nakonec zalijeme mlékem a necháme chvíli podusit (cca 10 minut)
Na plech připravíme pečící papír. Těsto rozdělíme na ⅔ + ⅓. Ze ⅔ vyválíme spodní, cca 3 mm slabou vrstvu těsta. Vložíme na plech a rovnoměrně zasypeme kuřecí směsí. Ze zbylé ⅓ těsta vyválíme „placku“ asi 3 mm slabou, rozřežeme na proužky asi 1 cm široké a klademe jako horní vrstvu. Nakonec celou „buchtu“ zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct na 30 minut do trouby na 170°C.
Přeji dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Sýr je možno jakýkoli, který se dobře rozpouští.
Mám vyzkoušenu i Nivu a Olomoucké tvarůžky.









