Slaný koláč s kadeřávkem

57
- reklama -

Suroviny
4 porce

350 g listového těsta
400 g kadeřávku
1 cibule
3 vejce
100 g tvrdého sýru
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Listy kučeravého kelu (kadeřávku) sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na troche oleja orstujeme narezanú cibuľu. Pridáme rozmixovaný kel, osolíme, okoreníme a asi 10 min podusíme. Necháme vychladnúť.

  3. Ku kelu pridáme žĺtky a strúhaný syr a premiešame.
    Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

  4. Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme na obdĺžnik.

  5. Na plech uložíme jeden obdĺžnik cesta a rozotrieme naň náplň. Zakryjeme druhou polovicou cesta. Poprepichujeme vidličkou.

  6. Vkladáme do horúcej rúry. Po 10 min znížime teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.

Poznámka od kuchařky

Kučeravý kel možno nahradiť mangoldom alebo špenátom. Chuť bude samozrejme trochu iná, ale dobré to bude tiež.