
- reklama -
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla nebo rostlinného tuku
- špetka soli
- na náplň:
- 150-200 g měkkého salámu nebo jiného salámu na kostičky
- 3 vejce
- 100 ml sladké smetany
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 100 g sýra
- oregáno
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, 3 lžic studené vody, špetky soli a vychlazeného tuku rychle uhněteme hladké těsto. Necháme je alespoň 30 minut odpočinout v ledničce.
-
Kulatý pekáček nebo dortovou formu vymažeme tukem a vložíme rozválené těsto (placka má být o trochu větší než je průměr formy) a prsty vytvarujeme okraje koláče. Těsto několikrát propíchneme vidličkou.
-
Potřeme ho kečupem, posypeme salám. Vejce rozšleháme se smetanou, vmícháme utřený česnek a tuto směs vlijeme na salám. Povrch posypeme strouhaným sýrem a posypeme oreganem.
Kuchařka: Lendiiik