Slaný koláč po italsku

60
- reklama -

Suroviny

200 g hladké mouky
150 g másla nebo rostlinného tuku
špetka soli
na náplň:
150-200 g měkkého salámu nebo jiného salámu na kostičky
3 vejce
100 ml sladké smetany
sůl
pepř
2 stroužky česneku
100 g sýra
oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, 3 lžic studené vody, špetky soli a vychlazeného tuku rychle uhněteme hladké těsto. Necháme je alespoň 30 minut odpočinout v ledničce.

  2. Kulatý pekáček nebo dortovou formu vymažeme tukem a vložíme rozválené těsto (placka má být o trochu větší než je průměr formy) a prsty vytvarujeme okraje koláče. Těsto několikrát propíchneme vidličkou.

  3. Potřeme ho kečupem, posypeme salám. Vejce rozšleháme se smetanou, vmícháme utřený česnek a tuto směs vlijeme na salám. Povrch posypeme strouhaným sýrem a posypeme oreganem.