Slaný koláč jako pizza

111
- reklama -

Suroviny

Prvé těsto:
1 hrnek vody
2 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
1 sáček droždí
1/2 lžičky cukru
2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku krupice
Druhé těsto:
2,5 dcl vody
1 lžíce oleje
1 lžička soli
1 sáček droždí
500 g hladké mouky
Náplň na vršek pizzy:
olej
česnek
cibule
pórek
salám
šunka
tvrdý sýr
sardinky
(zbylé maso pečené-nebo vařené)
čerstvá paprika
rajče
sůl
kečup
pepř (ostatní koření podle chuti)
Zdobí se NE ZE VŠEHO, ale pouze podle uvážení a co je a podle naší chuti.

Postup přípravy receptu

  1. Těsto se dělá tradičním – jistě všem známým způsobem a nechá se chvíli uležet – NE v chladu. Rozválí se na potřebnou placku a přenese na válečku na vymazaný a vysypaný plech. Dbáme, aby okraj placky byl trochu zvýšený.

  2. Natřeme placku olejem a česnekem nebo česnekovou pastou.

  3. Nyní dáme nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný salám atd.

  4. Posypeme trochu kořením a pokračujeme nakrájenou paprikou. Můžeme dělat půl s jinou chutí, např. sardinky, namleté maso, pórek a co nás napadne. Kde jsou rybičky, můžeme zalít olejem nebo tomat. omáčkou z plechovky, poklademe natvrdo uvařenými vajíčky a vše zastříkáme mohutně kečupem. Pozor na koření a solení.

  5. Rozprostřeme nastrouhaný sýr a rozložíme na plátky nakrájená rajčata.

  6. Šup do trouby na 200°C.

Poznámka od kuchařky

Náš koláč je pouze fantazie. Není nutné navrch téměř nic a nebo hodně, záleží pouze na nás. Já udělal i štrůdl. Zkrátka tu náplň zavinu. I to bylo prima. Snad někde najdu i na štrůdl fotku.