
Suroviny
- Prvé těsto:
- 1 hrnek vody
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1 sáček droždí
- 1/2 lžičky cukru
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku krupice
- Druhé těsto:
- 2,5 dcl vody
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 sáček droždí
- 500 g hladké mouky
- Náplň na vršek pizzy:
- olej
- česnek
- cibule
- pórek
- salám
- šunka
- tvrdý sýr
- sardinky
- (zbylé maso pečené-nebo vařené)
- čerstvá paprika
- rajče
- sůl
- kečup
- pepř (ostatní koření podle chuti)
- Zdobí se NE ZE VŠEHO, ale pouze podle uvážení a co je a podle naší chuti.
Postup přípravy receptu
-
Těsto se dělá tradičním – jistě všem známým způsobem a nechá se chvíli uležet – NE v chladu. Rozválí se na potřebnou placku a přenese na válečku na vymazaný a vysypaný plech. Dbáme, aby okraj placky byl trochu zvýšený.
-
Natřeme placku olejem a česnekem nebo česnekovou pastou.
-
Nyní dáme nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný salám atd.
-
Posypeme trochu kořením a pokračujeme nakrájenou paprikou. Můžeme dělat půl s jinou chutí, např. sardinky, namleté maso, pórek a co nás napadne. Kde jsou rybičky, můžeme zalít olejem nebo tomat. omáčkou z plechovky, poklademe natvrdo uvařenými vajíčky a vše zastříkáme mohutně kečupem. Pozor na koření a solení.
-
Rozprostřeme nastrouhaný sýr a rozložíme na plátky nakrájená rajčata.
-
Šup do trouby na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Náš koláč je pouze fantazie. Není nutné navrch téměř nic a nebo hodně, záleží pouze na nás. Já udělal i štrůdl. Zkrátka tu náplň zavinu. I to bylo prima. Snad někde najdu i na štrůdl fotku.









