Slaný koláč

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 hrnek kysaného zelí
3 vařené brambory
1 hrnek celozrnné mouky
2 vejce
1,5 hrnku mléka
2 plátky eidamu
1/2 hrnku strouhanky
2 nakládané papriky
1 malá cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
1 lžíce Flory
1 rozšlehané vejce na zalití
1 kypřící prášek
strouhanka
1/2 Moravské klobásy – pro masožravce

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory nakrájet na kostičky, zelí pokrájet najemno, 1 plátek eidamu na čtverečky, česnek prolisovat, klobásu nakrájet na kolečka a ta překrojit na půlku, cibuli a papričky nadrobno.

  2. Vše dát do mísy, přidat vejce, mléko, mouku, trochu strouhanky, Floru, pepř, sůl, majoránku, kypřící prášek a vytvořit tekutější těsto jako na klasickou buchtu.

  3. To nalít do Florou vymazané a strouhankou vysypané koláčové formy, péct na 170°C.

  4. Asi po 20 minutách zalít rozšlehaným vejcem, poklást trojúhelníčky Eidamu ze zbylého plátku a nechat zapéct dozlatova. Podávat s nakládanou cibulí, zelím či papričkami.

Poznámka od kuchařky

Pikantní pochoutka pro pánskou jízdu 😉