
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 hrnek kysaného zelí
- 3 vařené brambory
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 2 vejce
- 1,5 hrnku mléka
- 2 plátky eidamu
- 1/2 hrnku strouhanky
- 2 nakládané papriky
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 lžíce Flory
- 1 rozšlehané vejce na zalití
- 1 kypřící prášek
- strouhanka
- 1/2 Moravské klobásy – pro masožravce
Postup přípravy receptu
-
Vařené brambory nakrájet na kostičky, zelí pokrájet najemno, 1 plátek eidamu na čtverečky, česnek prolisovat, klobásu nakrájet na kolečka a ta překrojit na půlku, cibuli a papričky nadrobno.
-
Vše dát do mísy, přidat vejce, mléko, mouku, trochu strouhanky, Floru, pepř, sůl, majoránku, kypřící prášek a vytvořit tekutější těsto jako na klasickou buchtu.
-
To nalít do Florou vymazané a strouhankou vysypané koláčové formy, péct na 170°C.
-
Asi po 20 minutách zalít rozšlehaným vejcem, poklást trojúhelníčky Eidamu ze zbylého plátku a nechat zapéct dozlatova. Podávat s nakládanou cibulí, zelím či papričkami.
Poznámka od kuchařky
Pikantní pochoutka pro pánskou jízdu 😉
Kuchařka: Hanule