- reklama -
Suroviny
- lžíce másla
- 5 lžic krupicového cukru
- 2 lžíce smetany
- 200 g pomazánkového másla
- 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády
- cca 1/2 lžičky soli (podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Na mírném plameni rozpustíme máslo s cukrem. Když cukr zkaramelizuje, odstavíme kastrol a vmícháme máslo, smetanu a čokoládu. Metličkou mícháme do úplného spojení ve vláčný krém.
-
Krém osolíme podle chuti. Používáme na polití třeba palačinek nebo dezertů. Když lehce ztuhne, je výborný na namáčení různých nakrájených kousků ovoce.
-
A po zchladnutí můžeme krém namazat třeba na rohlík. Pokud budeme chtít krém opět vláčný, stačí lehce rozehřát a pořádně prošlehat metličkou i studený a bude zase krásně hladký.
Kuchařka: mika59