Slaný karamelový krém s čokoládou

536
- reklama -

Suroviny

lžíce másla
5 lžic krupicového cukru
2 lžíce smetany
200 g pomazánkového másla
2 čtverečky kvalitní hořké čokolády
cca 1/2 lžičky soli (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Na mírném plameni rozpustíme máslo s cukrem. Když cukr zkaramelizuje, odstavíme kastrol a vmícháme máslo, smetanu a čokoládu. Metličkou mícháme do úplného spojení ve vláčný krém.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém osolíme podle chuti. Používáme na polití třeba palačinek nebo dezertů. Když lehce ztuhne, je výborný na namáčení různých nakrájených kousků ovoce.

  3. A po zchladnutí můžeme krém namazat třeba na rohlík. Pokud budeme chtít krém opět vláčný, stačí lehce rozehřát a pořádně prošlehat metličkou i studený a bude zase krásně hladký.