Suroviny
- 1 plát křehkého těsta, nebo suroviny na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla z chladničky
- 1 vejce
- sůl
- Náplň:
- 150 g sýra gorgonzola
- 100 ml smetany
- 50 ml mléka
- 1 hrst vlašských ořechů
- 2 vejce
- 1 hruška Konference
- 2 šalotky
- ořech másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Těsto: mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek do kterého dáme máslo, vejce, sůl a rychle zpracujeme na křehké těsto. Zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň hodinu odležet.
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
-
Rozváleným těstem vyložíme formu o průměru 24 cm.
-
Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj pečicí papír na který rozprostřeme luštěniny a dáme 15 minut zapéct. Po zapečení těsta papír i s luštěninami odstraníme a ještě dáme péci na 5 minut.
-
Mezitím, co se těsto zapéká, tak si připravíme náplň – šalotky nakrájíme na nudličky a zesklovatíme na másle.
-
Lehce si ušleháme smetanu, vejce a mléko. Osolíme a opepříme.
-
Na zapečené těsto rozložíme nakrájenou gorgonzolu na plátky.
-
Na sýr rozprostřeme restovanou šalotku, nahrubo nasekané ořechy a nakonec oloupanou a jádřince zbavenou hrušku pokrájenou na kostičky.
-
Vše zalijeme směsí smetany, vajec a mléka.
-
Pečeme 20-25 minut na 180°C.