
Suroviny
- Na slaný korpus,zadělávaný v domácí pekárně:
- 320 ml mléka
- 40 g oleje
- 30 g solamylu
- 500 g polohrubé mouky
- 14 g sušeného droždí
- na naplnění a ozdobu:
- 20 dkg salát rumcajs jemně usekaný
- 30 dkg česneková pomazánka
- 20 dkg finská pomazánka
- salámy:
- 20 dkg Herkules
- 20 dkg Poličan
- 20 dkg Chorizo
- 20 dkg kuřecí debrecínka
- 10 dkg Ementál
- na ozdobu sterilované kukuřičky
- chilli papričky červené
- chilli papričky zelené
- sterilované cibulky
- rajčátka
- pórek
- trochu zelených oliv
- trochu černých oliv
- salátová okurka (na plátky)
- petrželka
- (droždí – nevím jestli to je to překlep a mají to být gramy nebo PL, což se mi nezdá)
Postup přípravy receptu
-
V DP zadělat a nechat vykynout těsto.
-
Formu o průměru 20cm vystříknout olejem, nebo vymazat. Těsto nalít a zarovnat, 10 min nechat ještě dokynout a na 160°C péct cca 30min dle trouby.
-
Hotový korpus nechat vychladnout,dvakrát proříznout, nerovný vršek odříznout.
-
Na proříznuté plochy naneseme pomazánky, saláty dle chuti v pěkné vrstvě.
-
Korpus složíme, na vrch naneseme poslední vydatnou vrstvu a pomažeme boky.
-
Dál už zdobíme dle fantazie. Já jsem boky olepila rozpůlenými plátky Choriza, vršek pokladla ruličkami z Poličanu a sýru a zdobila kornoutky choriza s ukrytou cibulkou, kornoutky z debrecínky s pálivou papričkou, růžičkami z Poličanu, rajčátky na párátku,proužky a vystřižené lístečky z listu pórku. Na závěr kolem spodku zastrkané malé větvičky petrželky.
Poznámka od kuchařky
Můj první slaňas.Myslela jsem, že je to rychlejší, než marcipán, ale chyba lávky, je to taky práce, než tomu člověk dá aspoň trošku fazonku;-)









