Slaný chlebový dort

92
- reklama -

Suroviny

Těsto :
300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
25 dkg hladké mouky
25 dkg celozrnné mouky
1 kostka droždí
náplň :
pomazánkové máslo (podle chuti – šunkové, s Nivou,křenové aj.)
25 dkg másla
1 krabička taveného smetanového sýra
1 lžičky vegety
ozdobení :
salám
sýr
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymazané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi 45 minut.

  3. Upečený korpus necháme vychladnout a 2x ho prořízneme.

  4. Díly potřeme vyšlehaným pomazánkovým krémem a celý dort opět složíme dohromady.

  5. Potřeme i boky a vrch dortu.

  6. Boky obalíme ve strouhaném sýru.

  7. Nakonec celý dort ozdobíme podle vlastní fantazie.

Poznámka od kuchařky

Je dobré si korpus upéct jeden den dopředu, lépe se s ním pracuje. A pokud použijeme jako základ pomazánkové máslo s příchutí Nivy, celý dort můžeme místo ve strouhaném sýru obalit v mletých oříšcích.