- reklama -
Suroviny
- Těsto :
- 300 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce kmínu
- 25 dkg hladké mouky
- 25 dkg celozrnné mouky
- 1 kostka droždí
- náplň :
- pomazánkové máslo (podle chuti – šunkové, s Nivou,křenové aj.)
- 25 dkg másla
- 1 krabička taveného smetanového sýra
- 1 lžičky vegety
- ozdobení :
- salám
- sýr
- zelenina
Postup přípravy receptu
-
Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymazané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout.
-
Pak dáme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi 45 minut.
-
Upečený korpus necháme vychladnout a 2x ho prořízneme.
-
Díly potřeme vyšlehaným pomazánkovým krémem a celý dort opět složíme dohromady.
-
Potřeme i boky a vrch dortu.
-
Boky obalíme ve strouhaném sýru.
-
Nakonec celý dort ozdobíme podle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Je dobré si korpus upéct jeden den dopředu, lépe se s ním pracuje. A pokud použijeme jako základ pomazánkové máslo s příchutí Nivy, celý dort můžeme místo ve strouhaném sýru obalit v mletých oříšcích.
Kuchařka: majka