- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1/2 kg hladké mouky
- 2 vajíčka
- 1,5 dcl oleje
- lžička soli
- cca 2,5 dcl mléka
- kostka droždí
- lžička cukru
- Dále:
- plátky anglické slaniny (použil jsem valašský uzený bůček)
- plátky uzeného sýru
- další vajíčko na potírání
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Slaninu nakrájíme na dlouhé úzké proužky. Tu, kterou nevyužijeme, nakrájíme nadrobno.
-
Z vykynutého těsta vyválíme úzké válečky, poklademe proužky slaniny a spleteme do houstičky. Hotové klademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme jemně nakrájenými zbytky slaniny.
-
Necháme 15 minut nakynout a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Zhruba po 20 minutách poklademe houstičky plátky sýru a krátce zapečeme.
Kuchař: Jenda1