Slaninovo-krupicová polévka

40
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

200 g krájené prorostlé uzené slaniny
3 polévkové lžíce dětské krupičky
2 vejce
1/2 kostky masoxu
malá mrkev
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme uzenou slaninu na velmi jemné nudličky, orestujeme do barvy, kterou naše oko miluje – tedy zlatá. Na takto zlatou slaninu vsypeme 3 PL dětské krupičky, půlku kostky Masoxu a ještě chvilku restujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme 2 litry vařící vody z rychlovarné konvice – pozor na vzpěnění obsahu hrnce, přidáme na extra tenká půlkolečka nakrájenou menší mrkev a vaříme cca 15 minut.

  3. Do takto provařené polévky zašleháme vidličkou 2 celá syrová vejce, necháme přejít varem a podáváme posypané pažitkou nebo petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj Magazín Právo ze dne 6.2.2010

Tuto polévku jsem nejedl snad 25 let, vařila ji moje babička, tak jsem dnes na ni dostal chuť a upravil si ji k obrazu svému. Dvojnásobné množství slaniny + mrkev + pažitka. Chuťové buňky celé rodiny oživeny na 200% – tak jednoduché a tak dobré.