
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 10 dkg slaniny – měla jsem prorostlejší gazdovskou
- 1 PL oleje
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- 3/4 skleničky kremžské hořčice
- 1 dl vody
- 1 tenký plátek másla
- libovolný druh nasekaných zelených bylinek:
- libečku
- petrželky
- celeru
Postup přípravy receptu
-
Zapneme si troubu. Ze slaniny si uřízneme 4 špalíčky na prošpikování masa, zbytek nakrájíme na menší kostičky. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky a půlky z obou paprik na větší kousky.
-
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, pokud máme i s hrudní kostí, tak ji vyřízneme a maso si upravíme na porce. Prso ve dvou částech nožem propíchneme a protáhneme připravenými špalíčky slaniny viz.foto.
-
Na větší pánvi v rozpáleném oleji orestujeme slaninu společně s cibulí a česnekem asi 3 minutky, odhrneme bokem, přidáme maso a necháme z obou stran po 3 minutách zatáhnout.
-
Vše z pánve přendáme do zapékací nádoby,posypeme paprikami a zalijeme kremžskou hořčicí, kterou jsme si rozmíchali v 1 dcl vody. Přiklopíme,vložíme do vyhřáté trouby a až začne obsah v nádobě vařit na plný výkon trouby pečeme 15 minut.
-
Pak troubu ubereme na poloviční výkon a ještě 10 minut přikryté dopékáme. Potom troubu vypneme a do šťávy s masem přidáme máslo na zjemnění chuti.
-
Na talíři posypeme čerstvými bylinkami. Podávala jsem s noky z těsta na špecle do kterého jsem přimíchala hrst nasekaných čerstvých bylinek. Hodila by se také bramborová kaše.
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/4231-specle-noky-s…
Dnes jsem původně chtěla dělat podle tejaji prsíčka na víně,ale manžel mi koupil krásné papriky a místo krájené anglické gazdovskou v celku.A aby mi zbyteček kremžské nezavazel v lednici,dala jsem vše dohromady a měli jsme dobrou baštu:-)
Pro ty kteří nemají troubu a chtěli by něco takového,nebo podobného uvařit,postup stejný,až do zatažení-orestování masa,pak do pánve přidáme nakrájené papriky,zalijeme hořčicí rozmíchanou v deci vody a pod pokličkou dusíme 25minut.Přidáme máslo,vypneme a podáváme.