- reklama -
Suroviny
- Slanina
Postup přípravy receptu
-
Plátky slaniny protáhneme pod tekoucí vodou, vložíme na talíř vhodný do mikrovnky a zakryjeme papírovým ubrouskem. Vlníme na nejvyšší výkon asi 2-3 minuty, záleží na síle plátku.
-
Pokud se s mikrovnkou nekamarádíte, můžete slaninu vyškvařit na pánvi takto: Do pánve nalijte tolik vody, aby bylo na dně asi 1/2 cm vody. Vložte plátky slaniny a prudce pečte. Nejdříve se vyvaří voda a pak se slanina vyškvaří.
-
Slanina je křupavá a můžete jí lámat nebo drolit.
Poznámka od kuchařky
Takto škvařená slanina má široké využití : na čočku, na bramborové knedlíky atd. Já jí používám na salát https://www.toprecepty.cz/recept/28315-krupavy-sal…
Kuchařka: Hella