- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 6 slanečků
- hřebíček
- 2 cibule
- celý pepř
- bobkový list
- ocet
Postup přípravy receptu
-
6 slanečků se naloží přes noc do vody s trochou mléka či octa.
-
Poté se rozříznou podél hřbetu k ocasu a oddělí se z obou stran filet od kostry.
-
Filety se diagonálně nakrájí na cca 2cm pruhy a prokládají se v nádobě s kroužky dvou větších cibulí.
-
Každá vrstva se doplní 1 hřebíčkem, bobkovým listem, několika kuličkami pepře a dvěma lžicemi práškového cukru.
-
Vše se zalie roztokem octa (1díl 8% octa a dva díly vody) a nechá odležet do příštího dne. Slanečky sursild (kyselé slanečky) jsou typické norské jídlo, které se jí na chlebu.
Kuchař: badak