
Suroviny
- 250 g cukety
- 300 g hladké mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 7 stroužků česneku
- 100 g změklého másla
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- hrubá sůl a směs semínek na posyp
Postup přípravy receptu
-
Cuketu i se slupkou nastrouháme najemno, lehce osolíme a necháme chvíli vypotit.
-
Do prosáté mouky vmícháme kypřící prášek, přidáme rozetřené stroužky česneku, změklé máslo, sůl, špetku pepře a vymačkanou cuketu. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut odležet v chladu.
-
Těsto rozválíme asi na 5 mm silnou placku a rádýlkem nakrájíme tyčinky. Vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a libovolnými semínky.
Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut dozlatova.
Podáváme jako pohoštění k vínu.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla na stránkách Varecha.sk, pekla jsem z poloviční dávky, kterou také uvádím. Z této dávky surovin jsem měla 52 tyček 10 cm dlouhých .