Slané tyčky s rozmarýnem

78
- reklama -

Suroviny

160 g syrovátky (vody)
20-30 g oleje
300 g hladké mouky
lžička soli
5-8 g čerstvého droždí
na posyp:
hrubozrnná sůl
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. V syrovátce rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.

  2. Hned, bez kynutí těsto rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 10-15 minut odpočinout.

  3. Bulky rozválíme na delší oválné placky, přeneseme na plech a naolejovaným kolečkem na pizzu nakrájíme (viz foto, nedokrajujeme až do úplného kraje).

  4. Necháme nakynout, potřeme vodou, psypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnovými lístky a ve vyhřáté troubě upečeme (200-220°C/asi 15-20 minut).
    Podáváme třeba se sýrovým dipem, do kterého si jednotlivé ulomené tyčky namáčíme.

Poznámka od kuchařky

Syrovátku získávám zcezením domácího kefíru při výrobě „Lučiny“, ale dá se koupit i sušená – v lékárně.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz