
- reklama -
Suroviny
- 160 g syrovátky (vody)
- 20-30 g oleje
- 300 g hladké mouky
- lžička soli
- 5-8 g čerstvého droždí
- na posyp:
- hrubozrnná sůl
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
-
V syrovátce rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.
-
Hned, bez kynutí těsto rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 10-15 minut odpočinout.
-
Bulky rozválíme na delší oválné placky, přeneseme na plech a naolejovaným kolečkem na pizzu nakrájíme (viz foto, nedokrajujeme až do úplného kraje).
-
Necháme nakynout, potřeme vodou, psypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnovými lístky a ve vyhřáté troubě upečeme (200-220°C/asi 15-20 minut).
Podáváme třeba se sýrovým dipem, do kterého si jednotlivé ulomené tyčky namáčíme.
Poznámka od kuchařky
Syrovátku získávám zcezením domácího kefíru při výrobě „Lučiny“, ale dá se koupit i sušená – v lékárně.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen









