
- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 g hery (nebo jiného tuku)
- 1 vejce
- 180 g taveného sýra
- 1 lžička soli
- 1 kostka droždí
- 0,1 l mléka
- 1/2 lžičky cukru moučka
- 1-2 vejce na potření
- 100 g strouhaného sýra na posypání
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru a kostky droždí uděláme kvásek.
-
Než vykyne kvásek, smícháme mouku, tuk, vejce, tav. sýr a sůl a zapracováváme těsto, do kterého na konec přidáme kvásek.
-
Těsto necháme 1 hodinu vykynout, potom rozdělíme na 8 stejných bochánků, ty rozválíme do kruhu.
Kruh rozdělíme na 4-6 trojúhelníčků, které svineme do rohlíčků. -
Rohlíčky dáme na plech, pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme sýrem (jakýmkoli, třeba i nivou) a necháme cca 20 min kynout.
-
Pak pečeme asi při 180°C na 20-25 min.
Poznámka od kuchařky
Dá se dělat i v pekárně: Nejdříve dáme mokré suroviny (včetně tav. sýra), potom sypké a nakonec rozdrobené droždí. Program: těsto.
Kuchařka: Katka B