- reklama -
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g Hery
- 200 ml 30% smetany
- 230 g dobrého tvrdého sýra – Gouda apod.
- vejce na potření
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle a s moukou, změklým tukem a smetanou zaděláme těsto, které dáme na chvíli do lednice lehce zatuhnout.
-
Těsto rozdělíme na 2 – 3 díly, ty postupně rozvalujeme na plát silný 3 – 4 mm, potřeme jej rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme kmínem. Vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na vymazaný plech nebo na pečící papír.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě cca při 180 st. do zlatavé barvy – zhruba 10 – 15 minut.
Kuchařka: taddy1