
Suroviny
25-30ks
- Korpus:
- 500 g polohrubé mouky
- 1 l podmáslí
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 200 g klobásy
- sůl
- pepř
- Nivový krém:
- 250 g tvarohu
- 250 g pomazánkového másla s příchutí Niva (může být i bez příchutě)
- 150 g Nivy
- 3 plátky želatiny
- sůl
- pepř
- 150 g Eidamu
Postup přípravy receptu
-
V míse rozšleháme 4 vejce, přidáme podmáslí, nakrájenou nebo nastrouhanou uzeninu, sůl a pepř, dle chuti. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem.
-
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 170°C asi 40 minut. Během pečení vytvoří korpus krustičku, kterou propícháváme špejlí, pod krémem pak zvlhne, není tvrdá. Po upečení necháme korpus vychladnout a sundáme pečící papír.
-
Nivový krém: Tvaroh, pomazánkové máslo a Nivu dáme do mísy a rozmixujeme, přidáme sůl a pepř, dle chuti.
-
Želatinové plátky namočíme asi na 10 minut do vlažné vody, poté z nich vymačkáme vodu, vložíme do hrnce a rozpustíme ohříváním. Po 5 minutách chladnutí nalijeme postupně želatinu do krému, aby se nesrazil a důkladně zamícháme.
-
Připravený krém natřeme na korpus. Nakonec si nastrouháme eidam a posypeme krém, mírně přimáčkneme. Hotové řezy dáme do ledničky ztuhnout, alespoň na 5 hodin. Poté rozkrájíme a servírujeme.









