
Suroviny
- 6 žloutků
- sníh ze 6 bílků
- 150 g hladká mouka
- špetka soli
- ½ hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- ———————-
- 1 červená řepa vařená nastrouhaná nebo rozmixovaná
- 1 balíček špenátového protlaku
- ———————-
- 2 tvarohy
- 2 Paloučky
- 6 stroužků česneku
- 4 vařené žloutky
- játrová jemná paštika
Postup přípravy receptu
-
Suroviny z první části smícháme na hladké těsto (hustota jako na lívance).
Rozdělíme na polovinu, do první vmícháme špenátový protlak (je dobré z něj nechat vykapat vodu), do druhé vmícháme 5 – 6 lžic červené řepy. -
Obě směsi naneseme na pečící papír, na jednu polovinu plechu jednu barvu, na druhou tu zbývající. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 10 – 15 minut. Necháme vychladnout.
-
Vychladlý plát překrojíme na polovinu, jednu polovinu ( s řepou) potřeme krémem z 1,5 tvarohu, 1 Paloučku, prolisovaného česneku a špetky soli. Přiklopíme druhou polovinou se špenátem. Krájíme velmi ostrým nožem na kostky.
-
Zdobíme „kytičkami z játrové paštiky nebo Paloučku smíchaného s ½ tvarohu a 4 vařených žloutků.
Poznámka od kuchařky
Řepa vůbec chuťově znát, česnekový krém to dokonale přehlušil.