- reklama -
Suroviny
- 220 g mouky hladké
- 125 g másla nebo Hery (studené)
- 1 žloutek
- 4 lžíce studené vody
- sůl
- sušený česnek
- sušená bazalka nebo oregano
- sezamová semínka
- mák
- vejce nebo žloutek na potření
- pomazánka z drcené tresky:
- 100 g tresky
- 200 g pomazánkového másla
- 100 g lučiny
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku zpracujeme s nastrouhaným máslem a zbytkem surovin. Zpracované těsto uložíme na noc do lednice. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na 2-3 mm a vykrajujeme tvary vždy dva k sobě.
-
Pomašlujeme žloutkem a horní kousek posypeme sezamem nebo mákem. Troubu vyhřejeme na 180°C a pečeme asi 10-12 minut.
Poznámka od kuchařky
Ukládáme do krabice a před spotřebou mažeme různými pomazánkami a spojujeme k sobě. Pomazánky děláme hustější.
Kuchařka: mika59