Slané buchtičky „Utrhni si a rozděl se..“

69
- reklama -

Suroviny

250 ml vlažné vody
2 lžičky soli
2 PL oleje
200 g bylinkového pomazánkového másla
300 g hladké mouky
200 g hladké chlebové mouky
1/2 kostky droždí
trochu cukru
50 g másla na namáčení buchtiček
Ementál na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme v pekárně nebo v míse jak jsme zvyklí a necháme vykynout.

  2. Poté ho vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, rozdělíme na dvě části a každou část vytáhneme do dlouhého „válce“ o síle asi 5cm. Ostrým nožem rozkrájíme na dílky.

  3. Máslo rozpustíme a částí vymažeme pečící nádobu s vyšším okrajem (např. keramickou zapékací misku). Do zbylého másla namáčíme ze všech stran špalíčky těsta a hned je skládáme těsně vedle sebe do formy. Necháme ještě chvíli kynout, potom posypeme sýrem a pečeme na 175°C zhruba 30 minut.

  4. Upečené buchtičky se od sebe krásně oddělují, každý si „trhá“ sám svoji porci. Jsou navrch křupavé, uvnitř krásně vláčné.