
- reklama -
Suroviny
- 250 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 2 PL oleje
- 200 g bylinkového pomazánkového másla
- 300 g hladké mouky
- 200 g hladké chlebové mouky
- 1/2 kostky droždí
- trochu cukru
- 50 g másla na namáčení buchtiček
- Ementál na posypání
Postup přípravy receptu
-
Těsto zaděláme v pekárně nebo v míse jak jsme zvyklí a necháme vykynout.
-
Poté ho vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, rozdělíme na dvě části a každou část vytáhneme do dlouhého „válce“ o síle asi 5cm. Ostrým nožem rozkrájíme na dílky.
-
Máslo rozpustíme a částí vymažeme pečící nádobu s vyšším okrajem (např. keramickou zapékací misku). Do zbylého másla namáčíme ze všech stran špalíčky těsta a hned je skládáme těsně vedle sebe do formy. Necháme ještě chvíli kynout, potom posypeme sýrem a pečeme na 175°C zhruba 30 minut.
-
Upečené buchtičky se od sebe krásně oddělují, každý si „trhá“ sám svoji porci. Jsou navrch křupavé, uvnitř krásně vláčné.
Kuchařka: Danca