- reklama -
Suroviny
- 20 dkg hladké mouky
- 2 balíčky zelených oliv s papričkou
- 15 dkg tvrdého sýra
- 15 dkg uzeniny
- 150 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 5 lžic oleje
- sůl
- pepř
- oregano
- máslo na vymazání
Postup přípravy receptu
-
Základní těsto uděláme tak, že do mouky přidáme kypřící prášek, vejce, vmícháme olej a mléko. Vařečkou vypracujeme těsto. Opepříme, osolíme a přidáme asi lžičku oregána.
-
Pak do těsta vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, pokrájené olivy a na kostičky nakrájenou uzeninu. Vše promícháme. next>Hranatou formu na „chlebíček“ vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem.
-
Pečeme 15 min. při 200°C, poté teplotu zmírníme na 170°C a pečeme dalších 30 min.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem viděla v Babicových dobrotách a malinko si ho poupravila. Když se dá větší množství do bábovky, vypadá to úžasně i na pohled.
Kuchařka: Kroupovka