Slaná olivová cihla

39
- reklama -

Suroviny

20 dkg hladké mouky
2 balíčky zelených oliv s papričkou
15 dkg tvrdého sýra
15 dkg uzeniny
150 ml mléka
1 prášek do pečiva
4 vejce
5 lžic oleje
sůl
pepř
oregano
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Základní těsto uděláme tak, že do mouky přidáme kypřící prášek, vejce, vmícháme olej a mléko. Vařečkou vypracujeme těsto. Opepříme, osolíme a přidáme asi lžičku oregána.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak do těsta vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, pokrájené olivy a na kostičky nakrájenou uzeninu. Vše promícháme. next>Hranatou formu na „chlebíček“ vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem.

  3. Pečeme 15 min. při 200°C, poté teplotu zmírníme na 170°C a pečeme dalších 30 min.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem viděla v Babicových dobrotách a malinko si ho poupravila. Když se dá větší množství do bábovky, vypadá to úžasně i na pohled.