
- reklama -
Suroviny
- 140 ml (g) vody
- 1 vejce
- 90 g cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- 60 g másla
- 20 g sušeného mléka
- 380 g hladké mouky
- špetka soli
- 15 -18 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdřív tekuté, včetně rozpuštěného, vlahého másla, pak sypké) a použijeme program Sladký (nebo Koláč – prostě program na sladká kynutá těsta).
Před třetím, posledním kynutím vytáhneme háky (lehce je podebereme vidličkou, nadzdvihneme a druhou rukou vytáhneme) a rukou, namočenou ve studené vodě těsto ve formě urovnáme.
Pečeme pouze 35 minut. -
Chlebík pečeme opravdu jen 35 (max.37!) minut, po vytažení formy z pekárny ho v ní ještě asi 5 minut necháme odpočinout a teprve pak opatrně vyklepneme – je měkounký, chládnutím zpevní.
Poznámka od kuchařky
Sladký lehký chlebík, opravdu vhodný třeba na nedělní snídani. S máslem nebo džemem…
Pekárnománie ->www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen