- reklama -
Suroviny
- Květ:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru krupice
- 5 lžic hladké mouky
- Květináč:
- 3 vejce -sníh z bílku
- 10 dkg krupice cukr
- 10 dkg polohrubé mouky
- 1/2 vanilkového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 lžíce vody
- Krém:
- 1/4 l mléka
- 1 žloutek
- 2 lžíce hladké mouky – uvaříme kaši
- máslo
- cukr moučku
- rum
- čokoláda na obarvení poloviny
Postup přípravy receptu
-
Kaktus – pečeme na pečícím papíře roládu, kterou po vychladnutí naplníme krémem. (odkrojíme si 15 cm )pak stočíme. Odkrojek namotáme na prostředek rolády. Dáme vychladit.
-
Květináč – pečeme korpus na malý dort.
-
Upečený (vychladlý) korpus promažeme krémem a obalíme marcipánem.
-
Navrch dáme více krému a napíchneme pomocí špejle kaktus.
-
Opět obalíme marcipánem.
-
Bodlinky a květy s marcipánu si připravíme den dopředu aby se dali lépe napíchat do kaktusu. Dozdobíme dle fantazie.
Kuchařka: marcela holikova