Sladký kaktus

55
- reklama -

Suroviny

Květ:
5 vajec
5 lžic cukru krupice
5 lžic hladké mouky
Květináč:
3 vejce -sníh z bílku
10 dkg krupice cukr
10 dkg polohrubé mouky
1/2 vanilkového cukru
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce vody
Krém:
1/4 l mléka
1 žloutek
2 lžíce hladké mouky – uvaříme kaši
máslo
cukr moučku
rum
čokoláda na obarvení poloviny

Postup přípravy receptu

  1. Kaktus – pečeme na pečícím papíře roládu, kterou po vychladnutí naplníme krémem. (odkrojíme si 15 cm )pak stočíme. Odkrojek namotáme na prostředek rolády. Dáme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Květináč – pečeme korpus na malý dort.

  3. Upečený (vychladlý) korpus promažeme krémem a obalíme marcipánem.

  4. Navrch dáme více krému a napíchneme pomocí špejle kaktus.

  5. Opět obalíme marcipánem.

  6. Bodlinky a květy s marcipánu si připravíme den dopředu aby se dali lépe napíchat do kaktusu. Dozdobíme dle fantazie.