
- reklama -
Suroviny
- sterilovaný celer ve sladkokyselém nálevu 320 g (1 sklenice)
- 1 kedluben
- 2 mrkve
- 2 červená jablka
- 1 malá červená cibule
- 2 lžíce majonézy
- sůl
- pepř
- citron
- hrst ořechů
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme celer včetně poloviny nálevu, na jemno strouhaný kedluben a mrkev, nahrubo jablko a drobně pokrájenou cibulku. Promícháme s majonézou, ochutnáme, osolíme, opepříme, vychladíme.
Poznámka od kuchařky
S chutí na něco osvěžujícího a po prozkoumání komory, spíže a lednice vznikla tato improvizovaná nefotogenická lahůdka. Možná to bylo tím celerem z Německa, věřím ale, že i suroviny domácí provenience budou stejně lahodné
Kuchařka: hosta