Sladkokyselý vitaminový salát

59
- reklama -

Suroviny

sterilovaný celer ve sladkokyselém nálevu 320 g (1 sklenice)
1 kedluben
2 mrkve
2 červená jablka
1 malá červená cibule
2 lžíce majonézy
sůl
pepř
citron
hrst ořechů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme celer včetně poloviny nálevu, na jemno strouhaný kedluben a mrkev, nahrubo jablko a drobně pokrájenou cibulku. Promícháme s majonézou, ochutnáme, osolíme, opepříme, vychladíme.

Poznámka od kuchařky

S chutí na něco osvěžujícího a po prozkoumání komory, spíže a lednice vznikla tato improvizovaná nefotogenická lahůdka. Možná to bylo tím celerem z Německa, věřím ale, že i suroviny domácí provenience budou stejně lahodné