
- reklama -
Suroviny
- 800 g zralých rajčat
- několik snítek tymiánu
- saturejky
- 2 feferonky ( možno i více dle chuti )
- 3 stroužky česneku
- 3 cm zázvoru
- 2 polévkové lžíce octa balsamico
- 2 polévkové lžíce vinného octa
- 1 polévková lžíce krému balsamico
- 180-200 g třtinového cukru ( raději nejdřív méně, popř. dosladit )
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka.
-
Druhou polovinu posekejte na kousky ( pokud chcete mít bez slupek, oloupejte je ).
-
Vše vložíme do hrnce spolu s octy, cukrem a solí a na mírném ohni vaříme asi hodinu, možná o chvilku déle, do požadované hustoty.
-
Necháme vychladnout a naplníme do vymytých sklenek.
-
Poté uchováváme v lednici, popř. můžeme sklenky naplnit horkým džemem, uzavřít a obrátit dnem vzhůru, dokud nezchladne.
-
Používáme k sýrům, grilovanému masu …
Poznámka od kuchařky
Na recept jsem narazila na Prima Fresh, ale poměry surovin jsem si upravila ke své chuti.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea