
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřových jater
- 200 g gazdovské slaniny
- 300 g propláchnutých, okapaných hříbků ve sladkokyselém nálevu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 velká žlutá paprika
- kousek čerstvé pálivé papričky
- 3 pl Solamylu
- 3 pl sojové omáčky Indonesia
- 3 pl sojové omáčky Japanese Style
- 3 pl ostrého kečupu
- 1 kl mletého pepře
- sůl
- čerstvá zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na menší proužky a v rozehřátém kastrolu osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme na tenké půlměsíčky pokrájenou cibuli a cca 5 minut restujeme.
-
Opláchnutá a osušená játra nakrájíme na proužky, zasypeme pepřem, solamylem a promícháme.
-
Játra vložíme do kastrolu na orestovanou cibuli, promícháme, přidáme sojové omáčky, kečup, kousek nadrobno pokrájené pálivé papričky, plátky česneku a podlijeme 300ml vařící vody.
-
Vše znovu promícháme a pod pokličkou na slabém plameni dusíme doměkka.
-
Chvíli před koncem přidáme hříbky, které jsme v cedníku propláchli a nechali okapat, na jemné proužky pokrájenou žlutou papriku a ještě 5 minut povaříme. Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s knedlíkem, nebo s rýží.
Kuchařka: Anna Kocikova