Sladkokyselá vepřová játra

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g vepřových jater
200 g gazdovské slaniny
300 g propláchnutých, okapaných hříbků ve sladkokyselém nálevu
1 cibule
3 stroužky česneku
1 velká žlutá paprika
kousek čerstvé pálivé papričky
3 pl Solamylu
3 pl sojové omáčky Indonesia
3 pl sojové omáčky Japanese Style
3 pl ostrého kečupu
1 kl mletého pepře
sůl
čerstvá zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na menší proužky a v rozehřátém kastrolu osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme na tenké půlměsíčky pokrájenou cibuli a cca 5 minut restujeme.

  2. Opláchnutá a osušená játra nakrájíme na proužky, zasypeme pepřem, solamylem a promícháme.

  3. Játra vložíme do kastrolu na orestovanou cibuli, promícháme, přidáme sojové omáčky, kečup, kousek nadrobno pokrájené pálivé papričky, plátky česneku a podlijeme 300ml vařící vody.

  4. Vše znovu promícháme a pod pokličkou na slabém plameni dusíme doměkka.

  5. Chvíli před koncem přidáme hříbky, které jsme v cedníku propláchli a nechali okapat, na jemné proužky pokrájenou žlutou papriku a ještě 5 minut povaříme. Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s knedlíkem, nebo s rýží.