Suroviny
4 porce
- 1/2 kg prsních kuřecích řízků (nakrájených na kostičky)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 22 dkg ananasového kompotu ve vlastní šťávě
- 3 lžíce oleje
- 4 jarní cibulky nakrájené na špalíčky
- 1 rajče nakrájené na tenké klínky
- 1 rajče (nakrájené na kostičky)
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru
- 1/2 šálku kuřecího bujónu nebo vývaru
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžičky kukuřičné mouky nebo lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso vložíme do misky a zakapeme 1 lžící sójové omáčky, promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici.
-
Ananas slijeme a šťávu uchováme, bude potřeba.
-
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, vložíme jarní cibulku, klínky rajčete, česnek, zázvor a necháme 1 minutu restovat. Přidáme rajče na kostičky, restujeme ještě 1 minutu , přilijeme vývar, ocet, a 1/2 šálku ananasové šťávy a vše uvedeme do varu.
-
Kukuřičnou mouku rozmícháme ve zbytku sójové omáčky a vymícháme hustou pastu , nebo uděláme hustší jíšku a sójovku dodáme nakonec.
-
Za stálého míchání přidáme do vroucí směsi, zmírníme plamen a necháme 3 minuty lehce provařit aby omáčka zhoustla.
-
Zbytek oleje nalijeme do WOK pánve rozehřejeme a přidáme maso, bez míchání opekáme 2 minuty do zlatova, poté promícháme a opékáme ještě asi 2 minuty.
-
Přidáme nakrájený ananas, necháme prohřát a přilijeme připravenou omáčku, promícháme a podáváme s jasmínovou rýží.