Sladkokyselá dýně

55
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg dýně
4 lžíce slunečnicového oleje (nebo zeleninového…)
1 velká cibule nakrájená nadrobno
1-2 červené feferonky vypeckované a nakrájené nadrobno (nebo 1/4 lžičky kajánského pepře)
1 kg čerstvých dozrálých rajčat (oloupané a nakrájené na kostky, nebo 800g konzervovaných nakrájených rajčat)
1 lžíce hrozinek
2 lžíce vinného octa
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 kyselého pomeranče (nebo citronu)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte, odjadřete a nakrájejte dýni na kostky – budete potřebovat velice ostrý nůž.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozehřejte wok na velice mírném ohni, pak přidejte olej. Přidejte cibuli a smažte jí za občasného míchání alespoň 15 minut, nebo dokud není zlatá, ale ještě není hnědá. Poté přidejte rajčata a přiklopené rozvařte na hustou kaši.

  3. Přidejte dýni, hrozinky, ocet, pomerančovou kůru a šťávu. Vařte dokud hrnec opět nezačne bublat, poté snižte oheň a vařte lehce odklopené dalších 20 minut, nebo dokud nejsou chutě správně promíšené a dýně není perfektně měkká. Servírujte v pokojové teplotě.

Poznámka od kuchařky

ocet jsem vynechala